Is een grasrobot gevaarlijk voor uw hond of kat?

Uit onze ervaring bij Van Diest blijkt dat de kans op ongelukken met jouw viervoeter zeer beperkt is. Zowel honden als katten blijven meestal vanzelf uit de buurt  van het rijdende apparaat. Ligt jouw viervoeter dan toch op zijn gemak te zonnen op jouw gazon terwijl de grasrobot komt aangereden? Dan maakt hij zich vaak zelf uit de voeten nog voor de robot in de buurt komt. Maakt jouw dier echter toch geen aanstalten om zich te verplaatsen? Geen probleem! Grasrobots zijn namelijk ook uitgerust met verschillende veiligheidsmechanismen om jouw geliefde dier te beschermen:

 

  • Stopsensoren om ervoor te zorgen dat de messen onmiddellijk stoppen met draaien wanneer er een obstakel wordt waargenomen.
  • Obstakeldetectie aan de hand van ultrasone, infrarood- en botsingssensoren om obstakels zoals uw huisdier te kunnen detecteren en errond te kunnen rijden.
  • Kanteldetectie zodat de messen stoppen met draaien als de robotmaaier wordt omvergeduwd of opgetild.

Bovendien, als hij toch zou botsen met een huisdier, dan zal dat slechts een klein contact zijn dat geen schade aan het dier zal brengen. Probeer wel op te letten met dieren met lange haren. Deze zouden wel eens kunnen bijgeknipt worden als uw dier niet genoeg oppast. De meeste grasrobots zijn echter wel uitgerust met een veiligheidsmechanisme die ervoor zorgt dat de messen stoppen met draaien wanneer er haren in verstrikt geraken. De knipbeurt zal in die gevallen dus gelukkig beperkt blijven.

Meer info over grasrobots en honden of katten? Kom zeker eens langs bij onze Van Diest winkel te Beersel!