Welke grasrobot moet ik kiezen?

Streef jij naar een tuin zonder onderhoud en wil je daarom graag een grasrobot aanschaffen om jouw leven wat gemakkelijker te maken? Dan vraag je je natuurlijk af welke robot je juist moet gaan kiezen. Welk merk, model of type je best neemt hangt af van verschillende factoren.

De meest voor de hand liggende factor is de grootte van jouw gazon. Hoeveel vierkante meter aan gras heb jij in jouw tuin? Dit zal bepalen hoe zwaar jouw grasrobot zal moeten zijn. Dit vertaald zich concreet in de sterkte van de accu, de complexiteit van de gebruikte software en de maaibreedte van de messen. Heb je een kleine tuin van minder dan 500 m2, dan zal een lichter model waarschijnlijk perfect gaan. Heb je echter een omvangrijke tuin van 1.000 m2, 2.000 m2 of zelfs nog groter, dan zal je voor een sterker en geavanceerder model moeten gaan.

Een tweede bepalende factor is de vormgeving van jouw tuin. Dit slaat zowel op de hellingsgraad van jouw gazon, als op de indeling van jouw tuin (bv. obstakels of afgescheiden gazondelen). Een ingewikkeldere tuin met veel plantjes en hellingen zal een iets complexer model nodig hebben dan een vlakke tuin zonder obstakels.

Een derde factor is gerelateerd aan de toekomstplannen die jij met jouw tuin hebt. Is jouw tuin af en gaan er geen grote werken meer in gebeuren in de nabije toekomst? Dan kies je misschien beter voor een grasrobot met grensdraad die nauwkeuriger en meer op maat kan ingesteld worden. Wil je echter een tussentijdse oplossing voor het maaien van jouw gazon, dan ga je beter voor een grasrobot zonder grensdraad op gps. Dan kan je probleemloos jouw tuin verder uitgraven of bewerken zonder dat je schrik moet hebben om de grensdraad te beschadigen.

Een laatste beïnvloedende factor heeft natuurlijk te maken met jouw persoonlijke voorkeuren. Ben je iemand die verzot is op technologische snufjes en wil je alles zo veel mogelijk automatiseren? Ga dan voor een grasrobot die volledig met een app bestuurd en ingesteld kan worden. Of misschien heb je liever een grasrobot die niet te duur is en eenvoudig weg gewoon zijn werk doet zonder dat er veel gepersonaliseerd moet worden? Ga dan zeker voor een eenvoudiger basismodel.

Er is voor iedereen wel een grasrobot die bij hem of haar past. Indien je graag wat hulp hebt bij het uitkiezen van de juiste robotmaaier, kom dan eens langs bij Van Diest in Beersel, waar wij jou graag verderhelpen!