Welk type grasmaaiers bestaan er?

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Onder deze types vallen zowel elektrische als brandstofaangedreven grasmaaiers.

Elektrische grasmaaiers:

  • Elektrische grasmaaiers met snoer: Deze maaiers worden gevoed door elektriciteit via een snoer en zijn geschikt voor kleine gazons. Ze zijn licht, stil en vereisen weinig onderhoud.
  • Accugrasmaaiers: Aangedreven door een oplaadbare batterij, bieden ze meer bewegingsvrijheid zonder beperkt te worden door een snoer. Ideaal voor middelgrote gazons, zijn ze milieuvriendelijk en stiller dan benzinegrasmaaiers.

Brandstofaangedreven grasmaaiers:

  • Duwgrasmaaiers op benzine: Deze maaiers werken op benzine en vereisen fysieke inspanning om over het gazon te duwen. Ze zijn geschikt voor middelgrote tot grote gazons en bieden een krachtige snijprestatie.
  • Zitmaaiers op benzine: Ook op benzine, zijn deze grasmaaiers uitgerust met een motor en een stoel, waardoor ze ideaal zijn voor grote gazons of hellende terreinen. Ze bieden meer comfort voor de gebruiker.

Over het algemeen zijn elektrische grasmaaiers milieuvriendelijker en geschikt voor kleinere en middelgrote gazons, terwijl brandstofaangedreven grasmaaiers een hogere snijkracht bieden en meer geschikt zijn voor grote oppervlakten. De keuze tussen beide hangt af van individuele behoeften op het gebied van gazongrootte, gemak en milieuoverwegingen.

Bij Van Diest Beersel bieden wij naast robotmaaiers ook gewone grasmaaiers aan van verschillende merken zoals STIHL en EGO. Kom zeker eens langs in onze winkel om ons assortiment te bekijken.